گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید
8:21 AM 1400/10/25
|
|
تعداد بازدید: 83
|
|
رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور، گفت: نخستين گشت تحقيقاتي مشترك كشتي گيلان از مجموعه ناوگان موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور با همكاري پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي، انجام شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، دكتر محمود بهمني با اعلام اين خبر افزود: گشت تحقيقاتي كشتي گيلان براي نخستين بار با همكاري پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي برگزار شد.
وي خاطرنشان كرد: گشت تحقيقاتي بررسي وضعيت ذخاير آبزيان و پارامترهاي اكولوژيك روز دوشنبه ۲۰ دي ۱۴۰۰ آغاز شده و نمونه برداري از اعماق ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۳۴۰ متري از آب و رسوبات انجام و همچنين در طول شب، نمونه برداري از ذخاير كيلكا ماهيان در نيم خط هاي انزلي و سفيد رود صورت گرفت.
بهمني با بيان اينكه در مجموع، هدف از انجام اين گشت، بررسي وضعيت ذخاير كيلكا ماهيان به ويژه گونههاي آنچوي و كيلكاي معمولي در اعماق بالاي ۱۰۰ متر است، تاكيد كرد: نمونه برداري از ذخاير كيلكا ماهيان در اعماق بالا كه با استفاده از تور قيفي انجام گرفت، نشان از فراواني كيلكاي آنچوي در تركيب بود.
اين مقام مسئول، عنوان كرد: پيش از اين نيز از كيلكا ماهيان صيد شده در منطقه صيادي بابلسر نمونه برداري انجام شد و نتايج نشان داد كه حدود ۱۲ درصد صيد كيلكا ماهيان از گونه آنچوي بوده است. اين مقدار در مقايسه با ماههاي گذشته كه كمتر از ۵ درصد بود، افزايش نشان ميدهد. بر اساس مشاهدات و اظهار نظرهاي همكاران در بندر بابلسر، اين روند در شبهاي بعد نيز ادامه داشت. بنابراين با ادامه نمونه برداري مي توان نتايج مستدل تري ارائه و به اين پرسش پاسخ گفت كه پديده مذكور، مربوط به صيد گلهاي بوده يا دال بر افزايش تدريجي كيلكاي آنچوي.
به طور كلي نمونه برداري تا اعماق ۳۴۰ متري، ارزيابي و مديريت ذخاير كيلكا ماهيان و تعيين مناطق پراكنش، معرفي احتمالي مناطق جديد صيد در اعماق درياي خزر و تعيين پراكنش و ارزيابي ذخاير ماهيان خاوياري در سواحل ايراني درياي خزر، از مهمترين اهداف اين گشت تحقيقاتي است كه رئيس موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور، به آنها اشاره كرد.
دكتر بهمني، عنوان كرد: فعاليت كشتي تحقيقاتي گيلان، پس از ۱۱ سال توقف، با تلاش و كوشش اين موسسه براي انجام تحقيقات مربوط به ذخاير درياي خزر، از سال ۱۳۹۹ و در سال جاري عملياتي شد.
وي در ادامه افزود: با توجه به اهميت پايش و بررسي ذخاير درياي خزر، ضمن تجهيز شناور تحقيقاتي گيلان به انواع ابزار صيادي مورد نياز شامل تور ترال پلاژيك، تور قيفي، تور ترال كف (براي ماهيان خاوياري) و تور قيفي، دستگاه ماهي ياب ek۵۰۰ و همچنين ابزارهاي نمونه برداري از فاكتورهاي فيزيكي و شيميايي آب و ديگر فاكتورها مثل پراكنش و تراكم كلروفيل a و... نياز است گشت تحقيقاتي در چهار فصل به طور كامل سواحل ايران را تحت پوشش قرار دهد تا بتوان ميزان ذخاير و برداشت از اين ذخاير را پيش بيني و در اختيار سازمان شيلات و بهره برداران قرار دهد.
منبع: مانا