گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید
10:07 AM 1401/03/03
|
|
تعداد بازدید: 46
|
|
سرپرست مديريت شيلات و امور آبزيان سازمان جهادكشاورزي استان همدان از افتتاح و بهره برداري ۷ طرح پرورش ماهي در سال جاري در اين استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران جعفر كاوياني در گفتوگو با ايسنا دلشاد اظهار كرد: در سال جاري طرح هاي قابل بهره برداري سطح استان شناسايي شده كه در همين رابطه ۷ طرح با اعتباري افزون بر ۱۹ ميليارد تومان با اشتغال زايي ۲۲ نفر در سال جاري افتتاح و به بهره برداري خواهد رسيد.
وي عمده ترين اين طرحها را پرورش ماهي در قفس و پرورش ماهيان زينتي برشمرد و افزود: اقدامات ديگري نيز در سال جاري در دست پيگيري بوده كه ايجاد واحد شهرك ماهيان زينتي در سطح شهرستانهاي استان همدان از جمله اين برنامههاست كه در همين رابطه اين طرح از شهرستان همدان آغاز  و سپس به ساير شهرستانها تعميم داده خواهد شد.
اختصاص بيش از ۱۰ ميليارد تومان تسهيلات مكانيزاسيون به حوزه شيلات 
كاوياني دلشاد در ادامه از اختصاص بيش از ۱۰ ميليارد تومان تسهيلات مكانيزاسيون به حوزه شيلات استان همدان خبر داد و خاطرنشان كرد: با باز شدن سايت در چند روز آينده پرداخت اين تسهيلات شروع ميشود و كليه توليدكنندگان و بهرهبرداران اين حوزه از اين محل ميتوانند تسهيلات دريافت كنند.
وي تعداد آموزش پرورش دهندگان ماهي سطح استان همدان را ۱۵۰ نفر روز اعلام كرد و گفت:در سه ماه گذشته ۶ واحد از واحدهاي پرورش ماهي تعطيل و  راكد سطح استان همدان با ظرفيت ۱۲۰ تن دوباره راه اندازي و دوباره  به چرخه  توليد بازگشتهاند و به پرورش ماهي قزل آلا خود ادامه ميدهند.
كاوياني دلشاد همچنين با اشاره به ديگر اقدامات انجام شده در حوزه شيلات استان تصريح كرد: تعداد ۶ واحد پرورش ماهي در سطح استان همدان براي دريافت تسهيلات جمعا به مبلغ ۲۴ ميليارد تومان با اشتغالزايي ۳۵ نفر به بانك معرفي شدهاند كه اين طرحها داراي پيشرفت فيزيكي مناسبي بودهاند.
وي طرح پرورش ماهي مداربسته ۲۰۰ تُني را از جمله طرحهاي معرفي شده به بانك براي دريافت تسهيلاتي افزون بر ۵ ميليارد تومان دانست و ياد آورشد: شركت قزل دانش نهاوند از شركتهاي عمده و مهم كشور با ظرفيت  توليد ۲۰۰  ميليون تخم چشم زده و توليد ۲۰۰ تن ماهي پرواري بوده كه  اين تسهيلات ميتواند در راه اندازي اين واحد مهم و عمده كشور گام اساسي بردارد .
كاوياني دلشاد در ادامه بيان كرد: با توجه به تاكيد دولت در تسهيل صدور مجوزها    پيگيريم در بحث ماهيان زينتي  بهره برداران مشاغل خانگي حداقل بتوانند مجوز پروانه مشاغل خانگي خود را دريافت كنند.
ايجاد و راه اندازي كلينيك دامپزشكي آبزيان در سطح استان همدان
وي با اشاره به اينكه در بحث مشكلات امكانات و نيرو در سطح شهرستانها در حوزه شيلات پيگير مشكلات هستيم، گفت: ايجاد كلينيك دامپزشكي آبزيان در استان و شهرستانها از برنامههاي امسال در دست پيگيري بوده كه اين كلينيكها ميتوانند در  صادرات ماهي و نيز ناظر فني كمك بزرگي باشند.
كاوياني دلشاد اضافه كرد: در بحث شيلات امسال پيگير بوديم مشكلات واحدها را شناسايي و برخي از مشكلات را حل كنيم كه نقدينگي و سرمايه در گردش از مشكلات اساسي برخي از واحدهاي داراي پروانه بهرهبرداري سطح استان است و با توجه به بالا رفتن قيمت خوراك ماهي مي طلبد كه اين مشكلات توليدكنندگان اين واحدها با سرمايه در گردش مرتفع شود.
وي ناظر فني و ناظر بهداشتي را يكي ديگر از مشكلات واحدهاي پرورش ماهي استان دانست و ياد آور شد:با توجه به بالا بودن حقوق كارشناس ناظر و سنگين بودن اين مبلغ براي هر يك از واحدها به تنهايي ،جلساتي با دامپزشكي و نظامپزشكي برگزار خواهد شد و طي صحبتي كه با وزارت جهاد انجام شده پيشنهاد خواهيم داد تا چند واحد پرورش ماهي با يكديگر يك ناظر را انتخاب كنند تا به اين واسطه به واحدهاي فوق فشار مالي نيايد.