امروز : شنبه 8 مهر 1402 بروزرسانی:1402/07/06

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

10:52 AM 1402/03/02 تعداد بازدید: 72

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، گفت: بر اساس آخرين آمار اخذ شده طي سال گذشته تا پايان فرودين ماه در مجموع ۱۹ هزار و ۱۰۸ تن كيلكا توسط  ۷۴ فروند شناور صيد شده است كه اين آمار كاهش ۵ درصدي صيد كيلكاي درياي خزر را نشان مي‌دهد.


به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، رضا عباسپور نادري در گفتگو با خبرنگار مانا بيان داشت: بر اساس برآورد صورت گرفته توسط كميته ملي آمار صيد، از تاريخ ۱۵ خرداد ماه سال گذشته تا پايان  فرودين ماه امسال در مجموع ۱۹ هزار و ۱۰۸ تُن كيلكا در آب‌هاي درياي خزر صيد شده است.

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، افزود: در اين مدت ۷۴ فروند شناور كيلكاگير در آب‌هاي استان مازندران و گيلان به صيد كيلكاماهيان درياي خزر اشتغال داشته‌اند.

وي خاطرنشان ساخت: آمار‌هاي اخذ شده حاكي از كاهش ۵ درصدي صيد كيلكاماهيان درياي خزر در مقايسه با مدت مشابه سال ماقبل آن بوده است.

اين مقام مسئول در سازمان شيلات ايران، شب‌هاي درياروي را هفت هزار و ۸۰۰ شب براي كيلكاگيران عنوان كرد و گفت: متوسط ميزان صيد در هر شب دو هزار و ۴۳۵ كيلوگرم و سرانه صيد هر شناور ۲۶۰ تُن بوده است.

نادري با اشاره به اينكه در آب‌هاي استان مازندران ۴۴ فروند شناور كيلكاگير فعال بوده اند، اذعان داشت: سهم صيد استان مازندران ۱۵ هزار تُن و سرانه صيد هر شناور ۳۴۳ تُن اعلام شده است.

وي ادامه داد: همچنين سهم صيد كيلكاماهيان درياي خزر در استان گيلان، چهار هزار تُن و سرانه صيد هر شناور ۱۳۶ تُن اعلام شده است.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان شيلات ايران، كيلكا ماهيان از آبزيان ارزشمند و با ارزش غذايي و پروتئيني بالا در درياي خزر هستند كه هم مورد مصرف تغذيه‌اي است و هم قابليت استفاده در صنايع توليد پودر ماهي را دارد.

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، بيان داشت: بيش از ۹۰ درصد كيلكاي صيد شده در درياي خزر متأسفانه به مصرف پودر ماهي مي‌رسد.

وي بيان داشت: از آنجا كه كيلكا ماهيان در اعماق بيش از ۴۰ متر صيد مي‌شوند لذا خاصيت غذايي بسيار بيشتري در مقايسه با ساير آبزيان حتي ماهيان استخواني برخوردارند، اما متأسفانه به دليل عدم آگاهي عموم مردم از اين امر قيمت كيلكا همچنان پايين است.

عباسپور نادري با اشاره به اينكه مي‌توان با فرآوري ماهيان كيلكا و ايجاد تنوع غذايي با استفاده از اين محصول مشتريان بيشتري پيدا كرد، اذعان داشت: در سال‌هاي اخير تلاش تشكل‌هاي صيادي بر افزايش مصرف انساني كيلكا ماهيان است تا سود بيشتري عايد صيادان شود.

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران با اشاره به اينكه از سال ۷۹ با ورود مهاجم شانه‌دار به آب‌هاي خزر شاهد كاهش چشمگير ماهيان كيلكا بوديم، اظهار داشت: اين گونه شانه دار با از بين بردن غذاي اصلي ماهيان كيلكا باعث كاهش ذخاير اين گونه ماهيان با ارزش درياي خزر شد.

عباسپور نادري در ادامه گفته‌هاي خود خاطرنشان ساخت: از ديگر ذخاير آبزي ارزشمند در درياي خزر ماهيان خاوياري است كه ذخيره آن در وضعيت حساس و تحت مديريت قرار دارد.

وي يادآور شد: با توجه به توافق سران پنج كشور حاشيه درياي خزر، صيد تجاري اين گروه از ماهيان ممنوع بوده و صيد فقط با اهداف تحقيقاتي و جهت حفظ و بازسازي ذخاير انجام مي‌شود.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)