به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران به همراه معاونان و مديران كل ستادي سازمان با معاون وزير اقتصادي جمهوري ارمنستان در امور كشاورزي و دامپروري و هيئت همراه و مديركل دفتر اصلاح و نژاد وزارت جهادكشاورزي ديدار و گفتگو كرد.
سيدحسين حسيني در اين نشست گفت: يك ميليون و 352 هزار تن محصولات شيلاتي در كشور توليد مي شود كه 751 هزار تن آن متعلق به صيد و صيادي در آب هاي شمال و 40 هزار تن مربوط به ماهيان استخواني و كيلكا بوده و مابقي مربوط به صيد جنوب است.
وي خاطر نشان كرد از اين مقدار 174 هزار تن آبزي توسط 800 شناور از اقيانوس هند صيد مي شود.
حسيني با اعلام آنكه 601 هزار تن از توليد مربوط به آبزي پروري است گفت: 212 هزار تن از كل آبزي پروري كشور مربوط به ماهي قزل آلا بوده كه ايران را حائز رتبه اول جهان كرده است.
وي ادامه داد: براي پرورش ماهي در قفس توليدي معادل 200 هزار تن برنامه ريزي شده است و در بخش توليد قزل آلا نيز 196 مزرعه بيش از 20 هزار تن توليد دارند.
حسيني توليد ماهيان خاوياري و خاويار پرورشي را از ديگر فعاليت هاي بخش آبزي پروري برشمرد و افزود: در سال گذشته 181 هزار تن محصول از كشور صادر شد كه ارزآوري معادل 605 ميليون دلار دربرداشت.
رئيس سازمان شيلات ادامه داد: دارا بودن بيوتكنولوژي مربوط به 117 گونه از آبزيان آب شيرين در كشور از ديگر مواردي است كه امكان صادرات دانش فني را به كشور دوست امكان پذير مي كند.
حسيني پيشنهاد داد : براي صادرات تخم چشم زده ماهي قزل آلا آماده هستيم و علاوه بر آن ايجاد يك مركز مشترك اصلاح نژاد ماهي قزل آلا در كشور ارمنستان مي تواند كمك بزرگي در انتقال دانش و فن آوري و صادرات باشد.
انتقال فعاليت هاي دانش بنيان در زمينه اصلاح نژاد دام به كشور دوست
در ادامه اين نشست مديركل دفتر اصلاح و نژاد وزارت جهادكشاورزي با اعلام توليد 12 ميليون تن شير خام و 900 هزار تن گوشت قرمز در كشور گفت: ايران داراي رتبه دوم اصلاح ژنتيك گاو شيري بوده كه امكان انتقال تكنولوژي به كشور دوست وجود دارد.
اكبري شريف افزود: وجود 6 مركز توليد گاو شيري در كشور، انتقال فعاليت هاي دانش بنيان به كشور دوست، توليد مواد ژني و آموزش تكنيك هاي اصلاح نژاد در قالب مراكز دانش بنيان و امكان صادرات آن به كشور دوست از ديگر مواردي است كه مي تواند زمينه همكاري هاي مشترك را فراهم آورد.
معاون وزير اقتصادي جمهوري ارمنستان در امور كشاورزي و دامپروري نيز گفت: كشور ارمنستان در زمينه پرورش آبزيان به پيشرفت هاي خوبي نائل شده است اما اين امر مانع همكاري با جمهوري اسلامي ايران نيست.
شيراوانيان افزود: همكاري در زمينه انتقال تكنولوژي، آموزش و سرمايه گذاري اقدام مثبت است و در حوزه دامپروري نيز موارد مربوطه با مسئولان كشورمان مطرح خواهد شد.
وي ايجاد مركز اصلاح نژاد در كشورش را مورد تاكيد قرار داد و گفت: ارمنستان مي تواند دروازه صادراتي براي محصولات آبزي و محصولات دامي باشد.
وي تاكيد كرد: انتظار داريم زمينه هاي همكاري مشترك توسط كارشناسان هر دو كشور معرفي و زودتر عملياتي شود.
گفتني است در پايان اين مراسم نماد دوستي كشور ارمنستان در راستاي افزايش همكاري ها به معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران اهدا شد.
لازم به ذكر است هيأت جمهوري ارمنستان به منظور آشنايي با ظرفيت هاي آبزي پروري كشورمان، سفري به استان بوشهر كه قطب توليد ميگوي پرورشي است خواهند داشت.