امروز : جمعه 10 آذر 1402 بروزرسانی:1402/09/08

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

1:34 PM 1402/06/28 تعداد بازدید: 179

در جلسه اي مشترك، تشكيل كارگروهي براي افزايش زمينه هاي همكاري هاي شيلاتي ايران و يمن پيشنهاد شد.


به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، در راستاي توسعه همكاري هاي آبزي پروري و بررسي موقعيت هاي مناسب براي توسعه روابط في مابين معاون وزير و رئيس سازمان شيلات، معاون توسعه آبزي پروري، مشاور امور بين الملل و مشاور امور استان هاي سازمان شيلات با رئيس شيلات يمن و نمايندگاني از كميسيون اقتصادي و تجار اين كشور ديدار و گفتگو كردند.
معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران با اشاره به نگاه اعتقادي مشترك ايران با كشور يمن گفت: سازمان شيلات متولي توليد آبزيان بوده و بيش از 98 درصد توليد پس از انقلاب اسلامي اتفاق افتاده است.
سيدحسين حسيني با اشاره به توليد يك ميليون و 352 هزار تني آبزيان كه 751 هزار تن آن در حوزه صيد و صيادي است گفت: كشور ايران در غرب اقيانوس هند با صيد 170 هزار تون ماهي، رتبه اول منطقه را به خود اختصاص داده است و در حوزه صيد و صيادي، فن آوري هاي نوين و آبزي پروري دست آوردهاي مناسبي دارد.
وي خاطرنشان كرد: با توليد 212 هزار تن ماهي قزل آلا و دارا بودن تكنولوژي تكثير و پرورش و فراوري انواع ماهيان گرم آبي كه توليدي معادل 200 هزار تن در كشور را دارد حائز رتبه هستيم.
حسيني ادامه داد: در حوزه آبزي پروري تنوع گونه اي معادل 20 گونه در كشور وجود دارد و صادرات آبزيان در كشور ما معادل 181 هزار تن بوده كه ارزشي معادل 605 ميليون دلار دارد.
وي استفاده از پتانسيل هاي كشور يمن براي نقل و انتقال در حوزه صيد و صيادي و بندرگاهي، آبزي پروري، صنايع تبديلي، تجارت، صادرات محصولات شيلاتي و سرمايه گذاري هاي مشترك را از زمينه هاي همكاري برشمرد و افزود: لازم است با تشكيل كارگروهي ميان سازمان شيلات ايران و يمن به صورت كارشناسي زمينه هاي همكاري مشخص شود و سپس اقدامات لازم براي اجرايي شدن به انجام برسد.
حسيني به بكر بودن ذخاير آبزيان يمن اشاره كرد و گفت: انتقال تكنولوژي در حوزه فرآوري و بازار مي تواند براي دو كشور موثر باشد.

كشور يمن مي تواند دروازه اي براي صادرات آبزيان باشد
رئيس شيلات كشور يمن در ادامه اين جلسه گفت: صيد در كشور يمن به صورت سنتي انجام مي شود واستفاده از دانش فني كشور جمهوري اسلامي ايران مي تواند براي صيادان ما موثر باشد.
حسين عطاس افزود: امكان استفاده از ظرفيت بنادر مختلف اطراف كشور يمن وجود دارد به گونه اي كه ماهيان صيد شده از دريا در كارخانه اي در كشور سومالي منجمد مي شود امكان صادرات از جيبوتي به بندرعباس را خواهد داشت.
وي از حضور سرمايه گذاران ايراني در كشورش استقبال كرد و افزود: كشور يمن حدود 2800 كيلومتر مرز آبي دارد و موقعيت مناسبي براي ارتباط با كشورهاي حوزه آفريقا دارد كه مي تواند دروازه اي براي صادرات محصولات باشد.
عطاس استفاده از دانش ايرانيان براي بالا بردن آمار توليد، مساعدت هاي لازم براي تهيه زيرساخت هاي توليد، بازاريابي براي صادرات آبزيان و استفاده از صنايع تبديلي و تكميلي را از نيازهاي كشورش بشمرد و افزود: پيشنهاد مي شود كه در كارگروهي مشترك بتوانيم موارد فوق را اجرايي كرده و در حوزه آموزش و انتقال تجربيات ايرانيان نيز موفق عمل كنيم.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)