امروز : سه شنبه 15 آبان 1403 بروزرسانی:1403/08/14

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

11:18 AM 1402/12/02 تعداد بازدید: 263
توليد ۲.۶ ميليون تن انواع آبزيان در سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي كشور  و ۱.۸ ميليون تن در برنامه هفتم توسعه هدفگذاري شده است.

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت جهاد كشاورزي، معاون توسعه آبزي‌پروري سازمان شيلات ايران در نشست هم‌انديشي شيلات، دانشگاه و صنعت كه در محل اين سازمان افزود: در اين سند قرار است ۴۵ درصد تامين آبزيان از طريق صيد و صيادي و ۵۵ درصد با آبزي‌پروري صورت گيرد.

مهدي شكوري اظهار داشت: در سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي مصوب سال ۱۴۰۲، سهم هر يك از گروه‌هاي آبزيان مشخص شده و بيشترين سهم مربوط به پرورش ماهي در قفس، پرورش ميگو و تيلاپيا است.

وي ابراز اميدواري كرد؛ در حوزه ماهيان گرمابي و سردآبي از طريق شركت‌هاي دانش‌بنيان، ارتقاي تاب‌آوري و افزايش توليد اتفاق بيفتد.

شكوري حمايت از توسعه بازار و ترويج مصرف آبزيان، توسعه كشت قراردادي و زنجيره ارزش، جلب مشاركت سرمايهگذاران، ايجاد مراكز به‌گزيني و اصلاح نژاد ماهي قزل‌آلا، استفاده از مزارع خرد و مشاغل خانگي، استفاده از ظرفيت استخرهاي دو منظوره و تامين تجهيزات و ادوات را از جمله الزامات تحقق سند ملي دانش‌بنيان امنيت غذايي برشمرد.

وي معرفي گونه‌هاي جديد آبزي‌پروري، معرفي روش‌هاي نوين تكثير، توليد تجاري بچه ماهي و طراحي سيستمهاي پرورش ماهي را از ديگر الزامات اين سند دانست.

توليد ۱.۳ ميليون تن انواع آبزيان

معاون توسعه آبزي‌پروري سازمان شيلات ايران درباره وضعيت توليدات آبزي در كشور گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود يك ميليون و ۳۵۰ هزار تن انواع آبزيان در كشور توليد شد.

وي ادامه داد: از اين رقم حدود ۷۵۰ هزار تن مربوط به صيد و صيادي و ۶۰۰ هزار تن به آبزي پروري اختصاص دارد.

شكوري در همين حال حجم تجارت در حوزه آبزيان كشور را ۶۰۰ ميليون دلار و سرانه عرضه ماهي در دسترس مردم را ۱۴ كيلوگرم اعلام كرد.

رتبه نخست ايران در توليد قزل‌آلا

شكوري با بيان اين كه ايران رتبه‌هاي خوبي در جهان در حوزه آبزيان دارد، اذعان داشت: كشور ما رتبه نخست توليد ماهي قزل‌آلا، رتبه ۱۶ در آبزي‌پروري، رتبه ۱۳ در پرورش ميگو و رتبه ۲۶ در صيد در جهان را به خود اختصاص داده است.

وي در مورد سطح زير كشت آبزيان گفت: در سال ۱۴۰۱ سطح كشت آبزيان در كشور حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هكتار بوده است.

شكوري تصريح كرد: ۵۳ هزار هكتار مربوط به مساحت كشت ماهيان گرمابي و ۷۲۹ هكتار سطح كشت ماهيان سردآبي مي‌باشد.

تصويب ۲۷۹ پروژه اولويتدار

معاون توسعه آبزي‌پروري سازمان شيلات ايران با اشاره به اين كه ۲۷۹ پروژه مصوب در حوزه آبزيان احصا شده است، گفت: ۷۹ پروژه از اولويتهاي سازمان شيلات در حوزه‌هايي مانند معرفي گونه‌هاي جديد، صيد و صيادي، كاهش وابستگي به نهاده‌هاي وارداتي هستند.

وي افزود: بيش از ۱۵۰ ميليارد تومان اعتبار براي اجراي ۲۷۹ پروژه مصوب تعيين شده است.

اين مسوول با اشاره به اين كه نيازهاي پژوهشي حوزه شيلات تعيين شده است، ابراز داشت: محور اين نيازها از جمله كاهش مصرف آب، استفاده بهينه از آب و بازچرخاني آب است.

شكوري با نگاهي به وضعيت و برنامه‌هاي توليد آبزيان در جهان گفت: روند توليد در جهان، توسعه آبزي‌پروري را نشان مي‌دهد كه  رشد متوسط ۸.۷ درصد سرعت داشته است.

وي ميزان توليد انواع آبزيان در جهان را ۲۲۰ ميليون تن و آبزيان جانوري را ۱۸۰ ميليون تن عنوان كرد.

پيشبيني ۲ برابري توليد تا ۲۰۵۰

معاون توسعه آبزي‌پروري سازمان شيلات ايران اذعان داشت: برآورد مي‌شود ميزان توليد جهاني آبزيان در سال ۲۰۵۰ دو برابر و مصرف آبزيان بيش از ۸۰ درصد افزايش يابد.

وي افزود: براساس سازمان فائو ۲۸ درصد از جمعيت جهان به صورت مستقيم و غيرمستقيم بايد در زمينه كشاورزي فعاليت كنند تا تامين غذا در سال ۲۰۵۰ صورت گيرد.

شكوري در عين حال افزايش گازهاي گلخانه‌اي و محدوديت آب را از چالش‌هاي آبزي‌پروري برشمرد.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)