گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید
1:49 PM 1403/06/19
|
|
تعداد بازدید: 61
|
|
صيادان ايراني از اواسط شهريور ماه، صيد تونماهيان را در آبهاي فراساحل آغاز كردند.
به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران از پايگاه اطلاعرساني وزارت جهادكشاورزي، معاون دفتر امور صيد سازمان شيلات ايران در اين خصوص گفت: با پايان بادهاي موسمي مونسون، صيادان ايراني از اواسط شهريور ماه، صيد تونماهيان را در آبهاي فراساحل آغاز كردند.
رضا عباسپور نادري افزود: اين صيد تا پايان ارديبهشت ماه سال آينده كه با شروع تلاطم و مواج بودن دريا در اقيانوس هند و عمان همراه است، ادامه خواهد داشت.
وي اظهار داشت: شرايط مساعد دريا و فعاليت حدود هزار فروند شناور صيادي، نويدبخش صيدي پررونق در اين فصل است.
عباسپور نادري تصريح كرد: ايران با صيد بيش از ۲۶۰ هزار تن ماهيان تون در سال گذشته، رتبه نخست صيد اين ماهي در صيدگاه غرب اقيانوس هند، محدوده صيدگاهي (IOTC) را به خود اختصاص داده و اين در حالي است كه كل صيد ماهيان سطحزي درشت در آبهاي جنوبي كشور به حدود ۳۴۵ هزار تن رسيده است كه نشان از اهميت بالاي صيد تونماهيان در اقتصاد منطقه و معيشت صيادان ساحلنشين بويژه در استانهاي سيستان وبلوچستان و هرمزگان دارد.
وي گفت: معيشت هزاران صياد و ساحلنشين در جنوب كشور به صيد تونماهيان وابسته است و از اين رو سازمان شيلات ايران تلاش ميكند تا با اتخاذ تدابير مناسب، شرايط را براي صيد پايدار و بهرهبرداري بهينه از اين ذخاير ارزشمند فراهم كند.
معاون دفتر امور صيد سازمان شيلات ايران تاكيد كرد: ايران با برخورداري از ناوگان صيادي توانمند، توانسته است جايگاه ويژهاي در صيد تونماهيان در سطح منطقه و اقيانوس هند كسب كند و كشور ايران با دارا بودن رتبه نخست صيد تونماهيان در غرب اقيانوس هند و رتبه دوم در كل اين اقيانوس، به عنوان يكي از كشورهاي مطرح در بهرهبرداري از ذخاير مذكور شناخته ميشود .
وي افزود: سازمان شيلات ايران با اتخاذ تدابير و برنامههايي نسبت به ترويج و توسعه روشهاي صيد انتخابي از جمله روش صيد رشته قلاب طويل (لانگ لاين) با هدف ارتقاي ارزش افزوده ماهيان مذكور اقدام كرده است تا با افزايش بهرهوري، شرايط بهتر و مناسبتري براي فعاليت صيادان در اين حوزه فراهم آيد.
عباسپور نادري از آغاز فصل صيد ميگو در بوشهر از 16 مرداد ماه 1403 خبر داد و گفت: تاكنون مجموع صيد قايق و لنج حدود 580 تن بوده كه از اين مقدار حدود 440 تن ميگوي صورتي و حدود 140 تن ميگو سر تيز صيد شده و اين صيد همچنان ادامه دارد.
وي افزود: ميزان صيد ميگوي صورتي امسال در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴۱ درصد كاهش و صيد ميگوي سرتيز افزايش نشان ميدهد، ضمن آن كه افزايش نسبي قيمت فروش محصول توسط صيادان منجر به توجيه اقتصادي فعاليت، متناسب با ميزان صيد شده است.