امروز : یکشنبه 26 اسفند 1403 بروزرسانی:1403/12/25

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

1:17 PM 1403/06/25 تعداد بازدید: 78
مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، گفت: بر اساس آخرين آمار ارائه شده، ميزان صيد كيلكاماهيان درياي خزر توسط ۷۱ فروند شناور كيلكاگير به ۳ هزار و ۲۸۸ تُن رسيد.

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، رضا عباسپور نادري در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اينكه صيد كيلكا ماهيان درياي خزر از ابتداي تير ماه امسال آغاز شده است، گفت: بر اساس آخرين آمار ارائه شده، ميزان صيد كيلكاماهيان درياي خزر به سه هزار و ۲۸۸ تُن رسيد.

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران با اشاره به اينكه درمدت مشابه سال گذشته ميزان صيد سه هزار و ۵۴۵ تُن كيلكا ماهي به ثبت رسيده بود، اظهار داشت: صيد امسال تا كنون حاكي از كاهش ۷ درصدي در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته است.

وي با اشاره به اينكه سال گذشته ۷۳ فروند شناور كيلكاگير در آب‌هاي استان‌هاي مازندران  و گيلان به صيدكيلكا اشتغال داشتند، بيان داشت: امسال با حذف دو فروند شناور از چرخه صيادي كيلكا، تعداد شناور‌هاي فعال به ۷۱ فروند كاهش يافت.

عباسپور نادري، سرانه صيد هر شناور را امسال ۴۶ تُن اعلام و تصريح كرد: سال گذشته اين سرانه ۴۹ تُن براي هر شناور بود كه در نتيجه امسال با كاهش حدود ۵ درصدي همراه هستيم.

وي با اشاره به اينكه مجموع شب‌هاي درياروي امسال در مقايسه با سال گذشته با رشد ۵ درصدي همراه بوده است، گفت: امسال دو هزار و ۲۵۹ شب درياروي داشته‌ايم در حالي‌كه سال گذشته در همين مدت دو هزار و ۱۳۹ شب درياروي به ثبت رسيده بود.

اين مقام مسئول در سازمان شيلات ايران با اشاره به اينكه امسال ۴۲ فروند شناور كيلكاگير به صيد اين گونه ماهي در آب‌هاي استان مازندران اشتغال دارند، عنوان كرد: از مجموع صيد اعلام شده هزار و ۸۷۴ تُن به صيادان اين استان تعلق دارد كه با رشد ۳ درصدي نسبت به سال ماقبل آن همراه است.

وي همچنين تعداد شناور‌هاي كيلكاگير فعال در استان گيلان را طي سال ۱۴۰۳، ۲۹ فروند اعلام كرد و افزود: ميزان صيد كيلكاي استان گيلان امسال با كاهش ۱۸ درصدي به هزار و ۴۱۴ تُن رسيده است.

مدير كل دفتر امور صيد و صيادي سازمان شيلات ايران، تاكيد كرد: كيلكا ماهيان از آبزيان ارزشمند درياي خزر هستند كه با استفاده از روش صيد تور‌هاي قيفي شكل توسط لنج‌هاي صيادي كيلكا‌گير برداشت مي‌شوند.



وي يادآور شد: ارزش غذايي و پروتئيني بالا در كيلكا ماهيان مي‌تواند پتانسيل مناسبي براي مصرف انساني و ايفاي نقش بيشتر در تغذيه روزمره مردم باشد تا هم نياز به پروتئين سفيد را مرتفع نموده و هم به دليل فروش با قيمت بهتر، تأمين منافع جامعه صيادي زحمتكش و پر تلاش را به صورت مناسب تري انجام دهد.

عباسپور نادري بيان داشت: از آنجا كه كيلكا‌ماهيان در اعماق بيش از ۴۰ متر صيد مي‌شوند لذا از خاصيت غذايي بسيار بيشتري در مقايسه با ساير آبزيان حتي ماهيان استخواني برخوردارند، اما متاسفانه به دليل عدم آگاهي عموم مردم از اين امر قيمت كيلكا همچنان پايين است.

وي با اشاره به اينكه مي‌توان با فرآوري ماهيان كيلكا و ايجاد تنوع غذايي با استفاده از اين محصول مشتريان بيشتري پيدا كرد، اذعان داشت: در سال‌هاي اخير تلاش تشكل‌هاي صيادي بر افزايش مصرف انساني كيلكا‌ماهيان است تا سود بيشتري عايد صيادان شود.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)