امروز : جمعه 20 مهر 1403 بروزرسانی:1403/07/18

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

8:50 AM 1403/07/08 تعداد بازدید: 70
به منظور مقابله و پيشگيري از شيوع بيماري تب دنگي در مناطق شيلاتي، كميته مقابله با مهاجمين زيستي ( پشه آئدس ) در سازمان شيلات ايران تشكيل شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، عضو كميته مقابله با مهاجمين زيستي سازمان شيلات ايران در اين باره گفت: تب دنگي يك بيماري ويروسي است كه از طريق نيش پشه آئدس آلوده و يا انتقال خون و فرآورده هاي خوني از بيمار مبتلا به ساير افراد منتقل مي شود.

مرتضي آزادي افزود: از آنجائيكه شيوع اين بيماري بيشتر در مناطق ساحلي گزارش شده است، معاون وزير و رئيس سازمان شيلات كميته اي را بدين منظور تشكيل داده كه وظيفه اصلي آن اجرايي كردن وظايف مندرج در دستورالعمل واپايش تهديدات ناشي از پشه آئدس و پيشگيري از شيوع تب دنگي در حوزه شيلات و آبزيان و رصد پايش اقدامات استان ها در خصوص مقابله با تهديدات ناشي از اين عامل و انعكاس اقدامات انجام شده به وزارت متبوع و ساير دستگاه هاي ذيربط است.

وي ادامه داد: براساس وظايف مندرج در بند « ز ماده 9» اين دستورالعمل، سازمان شيلات ايران را موظف كرده است كه ضمن سازماندهي گروه هاي رصد، پايش نسبت به، پاكسازي، بهسازي و رفع آلودگي زيستي در حوزه بنادر و شناورهاي صيادي اقدامات لازم را براي جمع آوري و دفع آب هاي راكد در سطح بنادر، جمع آوري لاستيك ها و شناورهاي فرسوده از سطح بنادر به عمل آورده و در دستور كار خود قرار دهد.

آزادي افزود: انتقال پسماندهاي ماهي در محيط بنادر و دفع بهداشتي فاضلاب و پساب هاي توليدي، رفع آلودگي كانون هاي تجمع زباله و ضايعات از ديگر وظايف اين كميته محسوب مي شود.

وي تاكيد كرد: دستورالعمل هاي لازم صادر و به استان ها ابلاغ شده است و همكاري هاي لازم با استانداري ها براي برگزاري جلسات توجيهي ويژه بهره برداران، كاركنان، مديران بنادر صيادي و غيره مورد تاكيد است.

استان هاي ساحلي، هدف اصلي پشه آئدس

عضو كميته مقابله با مهاجمين زيستي سازمان شيلات ايران درباره مبادي ورودي اين پشه گفت: پشه آئدس براي اولين بار در سال 1398 در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان شناسايي شد و در حال حاضر در استان هاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، فارس، گيلان، مازندران و گلستان مواردي از ابتلا به تب دنگي گزارش شده است.

آزادي ادامه داد: اين پشه از كشورهاي عربي و حاشيه خليج فارس وارد كشور شده و با توجه به مراوداتي كه صيادان ايراني با اين كشورها دارند، لازم است مراقبت هاي بيشتري در بنادر صيادي در اين خصوص به عمل آيد.

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)