امروز : سه شنبه 2 اردیبهشت 1404 بروزرسانی:1404/02/01

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

1:12 PM 1403/12/25 تعداد بازدید: 161
رئيس گروه ماهيان زينتي و ساير آبزيان سازمان شيلات ايران گفت: امسال ۱۱۰ ميليون قطعه ماهي قرمز زينتي نوروز توليد شده كه براي شب عيد روانه بازار مي شود.

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، محمد حسن الهي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره وضعيت توليد و عرضه ماهي قرمز بازار شب عيد افزود: توليد امسال ماهي قرمز زينتي نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزايش دارد، زيرا سال گذشته بين ۹۰ تا ۱۰۰ ميليون قطعه ماهي قرمز در كشور توليد شده بود.
رئيس گروه ماهيان زينتي و ساير آبزيان سازمان شيلات ايران اظهارداشت: ماهي قرمز مورد نياز سفره هفت سين شب عيد امسال تامين است و كمبودي در اين زمينه نخواهيم داشت.
وي تصريح كرد: ماهي قرمز با نام علمي Carassius auratus auratus به نام‌هاي ماهي طلايي، ماهي گلي و ماهي حوضي معروف است كه از خانواده كپور ماهيان و داراي بيش از ۲۰۰ گونه مختلف در دنياست.
به گفته وي، طي سال‌هاي اخير از ماهيان زينتي شامل گلدفيش، بلك مور، فايتر، تترا و زبرادانيو نيز در سفره هفت‌سين استفاده مي‌شود.
الهي با اشاره به اينكه ماهي قرمز با توجه به نماد زندگي، بركت و معيشت در سفره هفت‌سين استفاده مي‌شود، تصريح كرد: ماهيان قرمز عيد در استخرهاي خاكي و بتني توليد مي‌شوند.
وي با بيان اينكه قيمت گذاري نرخ ماهي قرمز را اصناف انجام مي دهند افزود: امسال قيمت ماهيان زينتي افزايش چنداني نداشته و به طور عمده نرخ ماهي قرمز همانند قيمت هاي سال گذشته است.

خريد ماهي قرمز از مراكز معتبر
رئيس گروه ماهيان زينتي و ساير آبزيان سازمان شيلات ايران با بيان اينكه مردم ماهي قرمز را بدون دغدغه و نگراني خريداري كنند، گفت: تاكنون گزارشي مبني بر انتقال بيماري توسط ماهي قرمز به انسان نداشته‌ ايم، اما ممكن است با انتقال انگل براي ساير ماهيان و آبزيان خطر ايجاد كند.
وي با بيان اينكه ماهي قرمز براي سلامت انسان خطري ندارد، اضافه كرد: ماهي قرمز شب عيد بايد از مراكز و فروشگاه‌ هاي معتبر خريداري شود.
وي درباره بحث هاي بهداشتي و سلامتي ماهي قرمز افزود: ماهي قرمز و انسان بيماري مشترك ندارند اما لازم است مردم اصول بهداشتي را براي نگهداري ماهي قرمز رعايت كنند.
الهي توصيه كرد: لازم است شهروندان ماهي قرمز را از مراكز و فروشگاهاي آكواريوم فروشي معتبر خريداري كنند زيرا اين فروشگاه ها داراي مجوز دامپزشكي هستند بنابراين ماهي را در شرايط مطلوب نگهداري مي كنند زيرا فروش ماهي قرمز در خيابان در جاهاي نامناسب و با تراكم بالا نگهداري مي شود كه در عمر ماهي تاثيرگذار است.

مردم ماهي سالم خريداري كنند
رئيس گروه ماهيان زينتي و ساير آبزيان سازمانن شيلات ايران ضمن تاكيد بر اينكه مردم ماهي قرمز سالم خريداري كنند، گفت: خوش‌ رنگي، پوست و باله سالم، لاغر نبودن، تعادل در شنا، تنفس و شنا در عمق آب، نبود هيچ نوع لكه خوني در سطح پوست و باله‌ها، حركت هر ماهي در مسير خود (به‌جاي حركت گله‌اي) و بي‌حركت نبودن در گوشه ظرف از بايسته‌هاي انتخاب ماهي سالم است.
الهي درباره شيوه حمل و نقل و نگهداري ماهي قرمز افزود: پس از خريد، ماهي قرمز را در آب تميز بدون كلر و شفاف درون پلاستيك حاوي اكسيژن و هواي مناسب با كمترين استرس قرار داده و حمل كنيد. براي خروج ماهي از پلاستيك به داخل تنگ بايد پلاستيك حاوي ماهي را ۲۰ دقيقه درون آبي قرار داد كه ماهي به آن انتقال مي‌يابد تا هم دمايي صورت گيرد و و زمان تعويض آب از دستكش استفاده شود.
وي با اشاره به اينكه دماي آب بايد بين ۱۷ تا ۲۴ درجه سانتي گراد باشد، ادامه داد: ماهي قرمز را درون ظرفي انتقال دهيد كه از ۲۴ ساعت قبل با آب لوله‌كشي شهري پر شده باشد، زيرا آب شهري حاوي كلر براي ماهيان قرمز سمي و كشنده است.

ماهي قرمز در منابع طبيعي رهاسازي نشود
رئيس گروه ماهيان زينتي و ساير آبزيان سازمان شيلات ايران با بيان اينكه ماهي قرمز بيش از دو هفته در تنگ‌ هاي كوچك نگهداري نشود گفت: پس از مدت‌ زمان مذكور ماهي قرمز را به درياچه پارك‌ ها، حوضچه‌ هاي مناسب و آكواريوم ها انتقال دهيد و به طور جدي از رها سازي آن در رودخانه‌ ها، سدها و منابع طبيعي و آبهاي آزاد خودداري كنيد، زيرا افزون بر رقابت غذايي با ماهيان بومي و ساير آبزيان، احتمال انتقال برخي انگل‌ ها وجود دارد كه مي تواند باعث از بين رفتن ماهيان بومي كشور شود.


فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)