گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید
4:16 PM 1403/08/28
|
|
تعداد بازدید: 107
|
|
شناسنامه دارشدن فعاليت هاي صيدو صيادي و آبزي پروري، موجب هويت بخشي به
محصولات توليدي، پايداري توليد و افزايش سهم آبزيان در سفره مردم با فرهنگ
سازي و ارزان سازي مي شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران صبح امروز در گفت و گو با راديو اقتصاد در برنامه روزي نو گفت: توليد آبزيان يك ميليون و 418 هزار تن است كه 787 هزار تن آن در حوزه صيد و صيادي است و 640 هزار تن آن در حوزه آبزي پروري است .
سيد حسين حسيني افزود: نقش آفريني شيلات در بحث امنيت غذايي، در برنامه هفتم توسعه، توليد 1.8 ميليون تني آبزيان را متصور است كه، حدود 950 هزار تن آن در حوزه آبزي پروري و  850 هزار تن آن درحوزه صيد و صيادي است.
وي ادامه داد: سازمان شيلات ايران، ماموريت هايي از جمله سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري، در توسعه دريا محور و توسعه سواحل مكران، نقش مهمي دارد.
  حسيني تصريح كرد: در حوزه صيد و صيادي حدود 15 هزار شناور در كلاس هاي قايق و لنج و كشتي و 144 هزار نفر صياد مشغول فعاليت هستند و درحوزه آبزي پروري نيز 117 هزار نفر با 30 هزار مزارعه مشغول فعاليت هستند كه نشان از ظرفيت و اهميت اين موضوع دارد.
وي ادامه داد: در حوزه صيد و صيادي با 223 ميليون تن توليد، كشورمان رتبه23 را داشته و در خاورميانه نيز حائز رتبه اول هستيم.
حسيني تاكيد كرد: در اقيانوس هند نيز بيش از هزار شناور فعاليت دارند كه در غرب اقيانوس هند و در بين 32 كشور، رتبه اول و در كل اقيانوس هند داراي رتبه دوم هستيم.
  وي با اعلام آنكه بيش از10 درصد صيد اقيانوس هند متعلق به ايران است ادامه داد:  196 هزار تن صيد تون ماهيان انجام مي شود وكنسرو تون يكي از محصولات فرآوري شده و عمل آوري شده شيلاتي و يكي از محصولات پرطرفدار آبزيان است.  
حسيني همچنين افزود: با پايبندي 75 درصدي به قوانين كميسيون تون ماهيان اقيانوس هند (IOTC) و ريجيستري تعدادي ديگر از شناورها و افزوده شدن آن به  800 شناور موجود، كشوري كه از حق راي خارج شده بود علاوه بر برگشت به اين حوزه بيش از هزارشناور فعال دارد.
حسيني درباره تنظيم گري در حوزه تامين گفت: درحوزه زنجيره توليد و زنجيره تامين ، تنظيم گري بازار كنسرو از طريق تعامل موثر با بخش خصوصي به ويژه اتحاديه و تشكل هاي صيادي و سنديكاي كنسرو و صنعتگران صورت گرفت.
وي به شناسنامه دار شدن فعاليت هاي صيدو صيادي و آبزي پروري اشاره كرد و گفت: در بخش آبزي پروري با همكاري تشكل ها، سامانه سجاك (سامانه جامع آبزي پروري كشور) طراحي شد به صورت آزمايشي، شناسه دار كردن مزارع و شناسنامه داركردن محصولات آبزي در دستور كار است كه اين مهم براي صادرات بسيار حائز اهميت است و براي بخش صيد صيادي نيز در دستور كار است تا بتوانيم به محصولات توليدي هويت بخشي كرده و توليد را پايدار كنيم و سهم آبزيان در سفره مردم را با فرهنگ سازي و ارزان سازي  افزايش دهيم.
حسيني افزود: بيش از 14 ماه است با تنظيم گري هاي انجام شده، قيمت كنسرو ماهي ثابت ماند و تغييري نكرد، كه اين امر نشان از مديريت درست اين بخش دارد.
وي همچنين گفت: 225 نقطه تلاقي و بيش از 70  بندر صيادي، 120 مركز تخليه، 35 موج شكن مردمي از زيرساخت هاي مهم حوزه صيد صيادي است.
وي وجود  136 كارخانه كنسرو سازي، 47 كارخانه پودر ماهي و130سردخانه در نوار ساحلي را  از ديگر زيرساخت هاي بسيار مهم برشمرد.
حسيني تاكيد كرد: براي اينكه بتوانيم از اين ظرفيت ها كنيم استفاده كنيم علاوه بر تكميل و تجهيز اين زير ساخت ها، واگذاري به بخش خصوصي و بهره برداران در دستور كار است و تاكنون بيش از46 بندر به بخش خصوصي واگذار شده ومقدمات واگذاري 21 بندر هم در دستور كار است.