امروز : شنبه 20 اردیبهشت 1404 بروزرسانی:1404/02/17

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

9:23 AM 1404/02/02 تعداد بازدید: 93
وزير جهاد كشاروزي با بيان اينكه حجم مبادلات تجاري ايران با اعضاي بريكس بيش از ۱۳ ميليارد دلار است، گفت: بيشترين سهم اين مبادلات مربوط به همكاري با برزيل و در حدود ۷ ميليارد دلار است.

به گزارش سازمان شيلات ايران به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت جهاد كشاورزي، غلامرضا نوري روز گذشته در نشست خبري تشريح دستاوردهاي سفر به برزيل و حضور در نشست وزيران كشاورزي كشورهاي عضو بريكس (BRICS   ) گفت: هفته گذشته با همراهي هياتي متشكل از نمايندگان وزارت جهاد كشاورزي و كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي، به برزيل رفتيم؛ با حضور فعال در اين دوره از اجلاس، در بخش نشست‌هاي كارشناسي، تقريباً همه پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران مورد تأييد اعضا قرار گرفت و بيشتر پيشنهادات ايران در حوزه كشاورزي مورد تصويب قرار گرفت و در بيانيه نهايي گنجانده شد.

وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اهميت و جايگاه اقتصادي و تجاري گروه بريكس در اقتصاد جهاني گفت: بريكس حدود نيمي از جمعيت جهان و بيش از يك‌سوم اقتصاد جهاني را شامل مي‌شود و به عنوان پيماني مهم در برابر يك‌جانبه‌گرايي برخي كشورها شكل گرفته و به خوبي در حال پيشرفت است؛ كشورهاي مختلفي نيز براي عضويت در آن اعلام علاقه‌مندي كرده‌اند.

 

تصويب پيشنهادات ايران در حوزه شيلات، واكسن و سرمايه‌گذاري كشاورزي

  نوري با بيان اينكه موضوعات مربوط به كشاورزي و امنيت غذايي از محورهاي مهم نشست بريكس بود، گفت: حجم مبادلات كشاورزي و غذايي بين اعضاي بريكس حدود ۱۶۰ ميليارد دلار است كه از اين ميان، ايران بيش از ۱۳ ميليارد دلار مبادله با اعضاي بريكس دارد؛ كه بيشترين سهم اين مبادلات مربوط به همكاري با برزيل و در حدود ۷ ميليارد دلار است.

  وزير جهاد كشاورزي به تصويب پيشنهادات ايران در اين دوره از اجلاس بريكس اشاره كرد و گفت:تشكيل زيركارگروه شيلات، ايجاد اتحاديه همكاري بين مؤسسات تحقيقات كشاورزي، تشكيل اتحاديه توليدكنندگان واكسن و فعال‌سازي سازوكارهاي مالي بين اعضا از جمله مواردي بود كه توسط هيات ايراني پيشنهاد و مورد استقبال قرار گرفت؛ همچنين پيشنهاداتي در حوزه افزايش سرمايه‌گذاري مشترك نيز ارائه شد.

 

توسعه صادرات به برزيل / افزايش همكاري با هند و روسيه

 

نوري با اشاره به ديدار با وزير كشاورزي برزيل گفت: در اين ديدار، زمينه‌هاي افزايش صادرات ايران از جمله خاويار، ميوه‌هايي مانند كيوي، انار و سيب، و همچنين خشكبار مورد بررسي قرار گرفت و مقرر شد موانع صادرات اين محصولات رفع و پروتكل‌هاي بهداشتي مرتبط تكميل و برقراري پروازهاي مستقيم، توسعه همكاري‌هاي بندري و كشتيراني ميان دو كشور تسهيل و تسريع شود.

  وزير جهاد كشاورزي به نشست دوجانبه با شري شيرواجي سينگ كوچان وزير كشاورزي هند اشاره كرد و گفت: در اين ديدار، مسائل مربوط به مبادلات كشاورزي و غذايي مرور و توافق شد كه كميته مشترك كشاورزي دو كشور با جديت بيشتري فعاليت كند.
نوري همچنين به ديدار با هيأت روسي در محل سفارت جمهوري اسلامي ايران در برازيليلا اشاره كرد و گفت: اين ديدار در پي توافقات صورت‌گرفته در سفر اخير رئيس مجلس شوراي اسلامي به مسكو برگزار شد و طي آن، همكاري‌هاي بلندمدت كشاورزي مرور و پيگيري شد. البته مذاكرات با روسيه در حوزه كشاورزي به صورت هفتگي و گاهي روزانه در حال انجام است.

 

اعلام آمادگي شركت‌هاي بين‌المللي براي همكاري با ايران

  نوري به برگزاري دو نشست مجزا با فعالان اقتصادي ايراني مقيم برزيل و شركت‌هاي بين‌المللي اشاره كرد و افزود: در اين نشست‌ها، مشكلات فعالان ايراني بررسي شد و شركت‌هاي بين‌المللي، به‌ويژه از قاره آمريكا، براي اولين بار پس از سال‌ها اعلام آمادگي كردند كه با ايران در زمينه مبادلات كشاورزي و غذايي همكاري داشته باشند.

 

ايران به‌دنبال صادرات مجدد گوشت حلال از برزيل

  نوري گفت: با وجود اينكه بخش عمده واردات ايران از برزيل مربوط به گوشت است، اما با برنامه‌ريزي‌هاي انجام‌شده، اميدواريم به زودي در تأمين گوشت خودكفا شويم.

  وزير جهاد كشاورزي بر ضرورت توسعه و تقويت زيرساخت‌هاي مناسب ايجادشده براي برند گوشت حلال ايران در برزيل، تاكيد كرد و گفت: اگر واردات گوشت از برزيل كاهش يابد، مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي موجود براي صادرات مجدد گوشت حلال به كشورهاي اسلامي منطقه استفاده كنيم كه سودآوري مناسبي براي كشور به همراه خواهد داشت.
وي گفت: بخشي از مراودات ما با برزيل مربوط به واردات نهاده‌هايي مانند ذرت، سويا و روغن است كه ممكن است همچنان ادامه داشته باشد، اما در عين حال ظرفيت فني بالا در حوزه دام و طيور ايران اين امكان را فراهم مي‌كند كه به عنوان صادركننده اين محصولات نيز وارد عمل شويم.
وزير جهاد كشاورزي افزود: ايران در حوزه پرورش دام و طيور در بين كشورهاي برتر دنيا قرار دارد و مي‌تواند حجم مبادلات كشاورزي خود با برزيل را افزايش دهد؛ از جمله در حوزه صادرات مجدد محصولات دامي به كشورهاي همسايه مي‌تواند نقش موثري داشته باشد و در نقش هاب منطقه عمل كند.

 

پيشنهاد ايجاد ترمينال ايراني در بندر سانتوس

  نوري همچنين به بازديد هيات ايراني از بندر سانتوس اشاره كرد و گفت: سانتوس از بنادر مهم برزيل است و ظرفيت بارگيري و ترانزيت حدود ۱۸۰ ميليون تن در سال دارد، حدود ۷ درصد آن به مبادلات با جمهوري اسلامي ايران اختصاص دارد.

  وي افزود: مديران بندر سانتوس آمادگي خود را براي توسعه همكاري تجاري با ايران اعلام كردند، در صورت علاقه‌مندي بخش‌هاي مختلف اقتصادي كشور، امكان ايجاد ترمينال اختصاصي براي ايران در اين بندر وجود دارد.

  وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر علاقه‌مندي برخي شركت‌هاي ايراني براي سرمايه‌گذاري در بندر سانتوس گفت: اين اقدام مي‌تواند به بهره‌برداري بهتر از ظرفيت‌هاي مبادلاتي و توسعه بازار نهاده‌هاي دامي منجر شود.

  نوري ادامه داد: در سفر به برزيل، موضوعات مهمي از جمله ورود به بازار داخلي نهاده‌هاي دامي كه هم مورد نياز كشور است و هم منطقه خاورميانه، بررسي شد. همچنين درباره امكان كشت قراردادي در كشورهايي مانند برزيل رايزني‌هايي صورت گرفت.

  وي به بازديد از مزارع نمونه و مؤسسه تحقيقاتي كشاورزي برزيل و به تبادل نظرهاي فني با محققان برزيلي اشاره كرد و گفت: در برخي زمينه‌هاي تحقيقاتي، ما جلوتر بوديم و در برخي ديگر، آنها پيشرو هستند. مقرر شد همكاري‌هايي ميان هيات‌هاي علمي و كارشناسي دو كشور شكل بگيرد و تبادل اطلاعات فني گسترش يابد.

 

كاهش ۲۰ درصدي توليد گندم / تامين كمبود از بريكس

  نوري با اشاره به روند رو به رشد توليد گوشت در كشور، گفت: اميدواريم طي دو تا سه سال آينده، ايران به خودكفايي در توليد گوشت دست يابد. با وجود خودكفايي، به‌ويژه با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در كشورهايي مانند برزيل و نيز فرصت‌هايي براي صادرات مجدد به كشورهاي اسلامي، تجارت گوشت همچنان مي‌تواند ادامه داشته باشد.

  وي درباره اقدامات ايران در راستاي كاهش وابستگي به دلار در مبادلات مالي، گفت: اگرچه تمركز نشست اخير كشورهاي بريكس بر موضوعات فني در حوزه كشاورزي، دام، شيلات و محيط‌زيست بود، اما مباحث مربوط به سازوكارهاي مالي نيز مورد تاكيد قرار گرفت. با يكي از اعضاي بريكس در آستانه نهايي كردن اسناد و پروتكل‌هاي لازم براي مبادله با پول ملي هستيم و اين مي‌تواند الگويي براي ديگر كشورها نيز باشد.
وزير جهاد كشاورزي درباره وضعيت توليد گندم نيز اظهار داشت: با توجه به كاهش حدود ۲۶ درصدي بارندگي‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، پيش‌بيني مي‌شود توليد گندم با كاهش حدود ۲۰ درصدي همراه باشد. البته اجراي طرح‌هاي بهره‌وري مي‌تواند اين كاهش را جبران كند. در صورت لزوم، بخشي از نياز وارداتي از كشورهاي عضو بريكس تامين خواهد شد.

 

فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)