امروز : پنج شنبه 6 شهریور 1404 بروزرسانی:1404/06/05

گالری تصاویر
برای دیدن تصاویر بعدی روی تصویر کلیک نمایید

8:08 AM 1404/06/05 تعداد بازدید: 50

مدير شيلات استان ايلام گفت: سرانه مصرف آبزيان در اين استان از ۲۵۰ گرم قبل از تشكيل شيلات به ۹ كيلوگرم در سال رسيده و در ميان گونه‌هاي پرورشي، ماهي قزل‌آلا بيشترين سهم توليد و مصرف را به خود اختصاص داده است.


به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران رضا سليماني در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار كرد: افزايش روزافزون جمعيت و ضرورت تأمين پروتئين جامعه، موضوع امنيت غذايي را به يكي از اولويت‌هاي اصلي دولت‌ها تبديل كرده است، در حالي‌كه عمده پروتئين مصرفي كشور از گوشت قرمز و طيور تأمين مي‌شود، اما اين بخش‌ها به دليل وابستگي بالا به غلات و ذرت وارداتي با محدوديت‌ها و چالش‌هاي جدي مواجه هستند، همين مسئله توجه سياست‌گذاران را به سمت جايگزيني منابع جديد پروتئين از جمله آبزيان سوق داده است.

وي افزود: آبزيان از دو طريق آبزي‌پروري و صيد و صيادي تأمين مي‌شوند و شيلات به‌عنوان متولي، اين موضوع را در اولويت سياستي و اجرايي خود قرار داده است، تنوع گونه‌هاي آبزي به نسبت دامپروري و همچنين پايين بودن نيازهاي پرورش ماهي از نظر مصرف آب، غذا و زمين، موجب شده است كه آبزي‌پروري به‌عنوان يك ضرورت حياتي براي امنيت غذايي تعريف شود.

سرانه مصرف آبزيان در ايران ۱۴ كيلوگرم است

مدير شيلات استان ايلام تصريح كرد: توليد آبزيان كشور تا پايان سال ۱۴۰۳ حدود يك‌ميليون و ۴۹۸ هزار تن بوده كه ۷۰۹ هزار تن آن از آبزي‌پروري و ۷۸۹ هزار تن از صيد و صيادي حاصل شده است. طبق برنامه، اين ميزان در پايان برنامه هفتم توسعه به يك‌ميليون و ۸۰۰ هزار تن خواهد رسيد، همچنين سرانه مصرف آبزيان كه هم‌اكنون حدود ۱۴ كيلوگرم در سال است بايد به ۱۷ كيلوگرم برسد، در حالي‌كه ميانگين جهاني بيش از ۲۰ كيلوگرم است و اين تفاوت قابل‌توجهي را نشان مي‌دهد.

فعاليت ۲۶۵ مزرعه پرورش ماهي در ايلام

وي با اشاره به ظرفيت‌هاي استان ايلام اظهار كرد: استان ايلام با داشتن منابع آبي متعدد بستر مناسبي براي توسعه شيلات دارد، در حال حاضر ۲۶۵ مزرعه پرورش ماهي و چندين تعاوني صيادي فعال هستند و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال جاري نزديك به ۱۲ هزار تن انواع آبزيان توليد شود كه ماهي قزل‌آلا در اولويت توليد و مصرف استان قرار دارد.

سليماني ادامه داد: احداث مزارع پرورش ماهي، اجراي برنامه‌هاي تبليغي، برگزاري جشنواره‌هاي توليد و مصرف، عرضه مستقيم آبزيان و آموزش شيوه‌هاي طبخ، موجب شده سرانه مصرف در استان از ۲۵۰ گرم قبل از تشكيل شيلات به ۹ كيلوگرم در سال افزايش يابد.

فرهنگ مصرف آبزيان به درستي نهادينه نشده است

وي در تشريح عوامل مؤثر بر ميزان مصرف آبزيان گفت: مسائل فرهنگي بر مسائل اقتصادي ارجحيت دارد. از آنجا كه ذائقه در دوران كودكي شكل مي‌گيرد و والدين به‌دليل نگراني از تيغ ماهي كمتر آن را به كودكان مي‌دهند، فرهنگ مصرف به درستي نهادينه نشده است، همچنين نگاه اشتباه مصرف‌كنندگان به ماهي به‌عنوان يك غذاي لوكس و لاكچري، يكي از موانع افزايش مصرف است، در حالي كه قيمت ماهي با توجه به فوايد بسيار زياد آن نسبت به ساير محصولات پروتئيني بالا نيست.


مدير شيلات استان ايلام ادامه داد: دسترسي آسان و فيزيكي به ماهي تازه نيز اهميت زيادي دارد، حمل‌ونقل و توزيع آبزيان نيازمند زيرساخت‌هايي مانند ماشين‌هاي يخچال‌دار و سردخانه است كه بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.

راهكار كاهش وابستگي به گوشت قرمز و طيور در سبد غذايي ايلام

سليماني به برنامه‌هاي اين اداره براي افزايش مصرف آبزيان اشاره كرد و گفت: حذف واسطه‌ها و آسان‌سازي عرضه از مزرعه تا سفره، برگزاري جشنواره‌هاي طبخ و نمايشگاه‌هاي عرضه مستقيم، افزايش توليد گونه‌هاي ارزان‌قيمت و معرفي آبزيان به‌عنوان غذاي سلامتي از جمله اقدامات مهم در دست اجراست.

وي تأكيد كرد: استان ايلام به‌لحاظ فرهنگي بيشتر به گوشت قرمز وابسته بوده است اما با توسعه فعاليت‌هاي شيلاتي و افزايش آگاهي نسبت به بيماري‌هاي ناشي از مصرف بي‌رويه گوشت قرمز، اقبال مردم به مصرف آبزيان بيشتر شده و اين موضوع در حال تبديل شدن به يك ضرورت در سفره خانوارها است.


فایل های پیوست :

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)